Uhrasin muutaman tunnin viikonlopusta taas Camalan alttarille. Ajattelin siivota hiekkapuhallettavia osia ja pikku hiljaa valmistautua niiden osalta viemään kamat puhallettavaksi. Suojasin taka-akselista ja muista rungon puhallettavista osista ne paikat joihin en halua hiekan tunkeutuvan. Suojaukseen käyttelin jeesusteippiä, se kun on kuulemma kätevää moiseen puuhaan.

Samalla tutustuin paremmin tukivarsiin ja niihin kiinni jumittuneisiin pusliin, puslathan vaihdetaan uretaanisiin kun kuorma jenkeistä saapuu. Sain viikonloppuna meiliä, että kamat lähtisivät uimaan kohti suomea, eli ovat täällä varmaan loppuviikosta, tai viimeistään ensi viikolla.
No puslien kanssa ajattelin käyttää vanhaa hyvää konstia, eli isompaa vasraa. Hakkasin vasaralla puslan päitä ja pienen paukuttelun jälkeen käytin omavalmisteista puslaprässiä. Prässin raaka.aineen olin käyttänyt 4"x4" puupalkkeja, kun rautaisia U-palkkeja tms. ei ollut saatavilla. Puusta valmistin kehän, johon kiinnitin 6-tonnin hydrauli tunkin, tällä virityksellä sainkin pari puslaa irti. Loppuja käsittelin ruosteen irroitus spraylla ja tarkoituksena kokeilla prässiä niihin myöhemmin.

2034586.jpg
"Puslaprässi"

Sitten aiheeseen perä ja taistelu edellisen omistajan kanssa.

Nyt olen tehnyt virallisen vaatimuksen hinnanalennuksesta, poliisi ja kuluttajaneuvoja kehotti toimimaan näin. Jos tää edellinen omistaja ei suostu maksamaan vaatimaani hinnanalennusta, joutuu hän perustelemaan kantansa kirjallisesti. Tämän jälkeen voinkin ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön, mulla pitäis olla oikeusturvavakuutus tms. Sitten toivon, että saan maksusitoomuksen vakuutusyhtiöltä ja pääsen käyttämään lakimiestä, jonka avulla riita-asia voidaan viedä siviilioikeuden käsiteltäväksi. Hyvä juttu tässä on se, että vakuutusyhtiön suostumus tarkoittaa sitä, että omaa rahaa ei tartte käyttää vaikka asia menisi oikeuteen, toisin kuin vastapuolella, joka joutuisi maksamaan omat kulunsa joka tapauksessa ja lisäksi hävitessään myös minun kulut.
En haluaisi, enkä viitsisi tapella näin pienen asian takia, mutta kyseessä on myös periaate.

2034591.jpg
Perän palasia ja irrotettuja puslia.