Tämäkin vaihe on tuttua jo muutaman kuukauden takaa, eli rungon putsaaminen osista maalausta varten. Näyttää vahvasti siltä, että runko on maalattu joskus aikanaan, mutta silloin ei ole ollut ainakaan keulan osat irti, vaan kaikki on sudittu yhdellä kertaa.

Edellisestä purkukerrasta oppineena otin jo tässä vaiheessa etupään yläpuoliset puslat irti. Lähti puslat yllättävän helposti irti ulosvetäjällä, tietty se moneen kertaan hehkutettu ruosteettomuus edesauttoi irroittamista omalta osaltaan.

2176798.jpg
Etupään yläpuoliset puslat lähtivät ulosvetäjällä suhteellisen helposti.

2176803.jpg
Puslat irroitettuna, ei muuta kuin lisää osia pois rungolta.

Etupäästä irroittelin tässä vaiheessa kallistuksen vakaajan, joka muuten on hieman tukevampaa rautaa kuin sinisessä Camalassa oli. Hyvä juttu sinänsä, täytyy vaan hommata uretaanipuslat myös vakaajaan.
Muuten irroittelen etupään heti kun saan hommattua kierretankoa, ajatuksena olisi laittaa kierretanko iskarien paikallle ja puristaa jousia hieman kasaan. Luulisin, että tukivarsien pultit irtoaa tällöin helpommin ja voin hallitusti vapauttaa jouset täyteen pituuteensa. Saa nähdä onnistuuko hommaa paremmin kuin viimeksi kun en käyttänyt kierretankoja apuna. Jousissa on yllättävän paljon voimaa ja auton painoa kun ei ole päällä, niin ei meinannut pultit lähteä irti.
Jarruputket ja bensalinja täytyy myös irroitella heti kun vaan ehtii paneutua siihen hommaan, otetaan isot osat nyt ekaksi irti.

2176808.jpg
Keula muuten purettu, mutta etupään tukivarret ja pyörienripustukset edelleen paikalla.

Kun kerran kaupat ei olleet tänään auki, niin sitä kierretankoa en saanut tähän hätään, joten siirryin taka-akselin kimppuun. Periaatteessa taka-akseli ei ole kovinkaan hankala purkaa, mutta yllätyksiä tulee näköjään aina vastaan. Tässä rungossa takajouset on lukittu ylä ja alapäästä, en tiedä liittyykö siihen kisataustaan. Onneksi yläpäässä oli irroitettava laippa, jonka takana jousen yläpää oli, muuten jouset olisivat pitäneet akselin rungossa kiinni. Nyt pitää vielä selvittää, miten jousien alapäät on kiinni akselissa, joku laippa niitä jousia akselissa pitää kiinni, toivottavasti ei ole hitsattu.

2176816.jpg
Jouset kiinni ylä ja alapäästä laipoilla, onkohan normaalia kun ei aikaisemmin ole osunut vastaavaa rakennetta kohdalle?

Kuten mainitsin, taka-akseli on muuten suhteellisen helppo ottaa irti rungosta, tukivarret jäivät vielä runkoon kiinni, täytyyhän jotain hommaa jäädä viikonlopullekkin.

2176814.jpg
Pultit oli hieman tiukassa, mutta onneksi voimaa löytyy, tai siis pitkät jatkovarret.

Huomenna siis kaupasta kierretankoa ja jos vaimo ja pikku poikani suo, niin viikonlopun aikana runko pitäisi olla kaluttuna puhtaaksi, sitten ei muuta kuin hiomaan runkoa puhtaaksi ja mustaa maalia pintaan.