Jaa a, tänään sitten hioin taas osia ja vetelin pintaan epoksimaalia. Vuorossa oli kardaani, tukivarret taakse sekä edessä kallistuksenvakain. Nämä oli semmoisia osia, joita en viitsinyt viedä hiekkapuhallettavaksi, budjetti on kuitenkin sen verran tiukka.
Etupään osat vien kyllä puhallettavaksi, osat on niin hankalan muotoiset, että niitä ei saa hyvin hiottua puhtaaksi käsin. Siksipä siis osa osista pääsee siistittäväksi tallin ulkopuolelle. Ulkoistaminen on päivän sana.


Tukivarret putsattuna maalaamista varten, parempi olisi tullut varmasti puhaltamalla.

Tukivarsien muoto oli sen verran hankala, että sisäpuolien putsaaminen oli todellinen haasta. Jonkin verran jäi massaa tukivarsien pohjalle, mutta onneksi massan päälle voi maalata. Kuten sanottua, puhaltamalla tulos olisi ollut parempi.


Kardaani oli helppo putsata kun siinä ei ollut massa pinnassa, pikkasen vaan irtoruostetta.

Sovelsin samaa tapaa osien putsaamisessa, kuin rungonkin kanssa. Eli rälläkkää, teräsharjaa ja porakonetta. Näillä kaluilla tulos on ihan siedettävä. Kun kyseessä oli suhteellisen pienet osat, säästin tallia ja putsasin osat tallin pannuhuoneessa. Suojasin seinät muovilla ja ei muuta kuin suojat korviin ja naaman eteen, eipähän tartte siivota kuin muutaman neliön kokoinen "komero", ison tallin sijasta.


Tarkka kuva, mutta osat on siis maalattu epoksilla. Saa nähdä miten maali pysyy kiinni.

Kallistuksenvakain oli siistissä kunnossa jo ennen putsaamista, joten kevyt karhennus pinnalle riitti. Vielä olisi putsattavana ja maalattavana vaihteiston hännän poikkituki sekä ohjauksen varret yms. Niin ja tietty ne etupään tukivarret, jotka pitää ensin puhaltaa. Olisipa oma tila jossa voisi puhaltaa, tai tila kyllä löytyisi, mutta kompurassa ei riitä tuotto moiseen puuhaan.


Etupään kallistuksenvakain, taaksekkin on omansa jo odottamassa asentamista.

Taka-akselin kanssa en vielä tiedä, mitä teen. Pitäiskö se puhaltaa, vai vaan putsata käsin? Jos sen puhaltaisi, siinä olisi kova suojaaminen. Toisaalta, se menisi kyllä siinä samassa kun etupään osatkin. Katotaan mitä teen.