Meillä on ollut vähän rauhatonta öisin kun pikku Ukko on potenut korvatulehdusta ja siksi nukkunut huonosti. Itse olen ollut evakossa toisessa huoneessa ja emäntä on makoillut Ukon kanssa meidän makuuhuoneessa. No kumpikaan ei ole juurikaan nukkunut ja ajattelinkin tänään antaa emännälle muutaman tunnin vapaata, omaa aikaa.

Lähdettiin aamupäivällä Ukon kanssa katsomaan yksiä vanteita ja renkaita, kun sattuivat palstoilla silmiini. Voisivat sopia El Orange Camalan tassuiksi, kunhan se taas seisoo omilla "jaloillaan". Siispä Ukon kanssa nokka kohti itää ja rengaskauppoja hieromaan.

Tarjolla oli American Racing vanteet uusilla kumeilla, takarenkaiden koko vain himan arveluttaa, tokkopa mahtuvat pyörimään Camalan alla, tosin Orangehan on aikanaan rekisteröity vastaaville renkaille, joten hyvät mahdollisuudet on sille, että sopivatkin. Vanteet ovat tyyliltään hyvin pitkälle sitä klassista muotoilua, jota olinkin vanteilta hakenut, että sinällään hyvä tuuri, että löytyivät näinkin yllättäen.

Vahinko vaan, että en pääse heti kokeilemaan vanteiden ja renkaiden sopivuutta autoon, tulee kiire laittaa runko kuntoon.

2195994.jpg
American Racing: 7x15" ja 8x15"

Vanteet olivat jo vuosia vanhat, mutta virheettömät. Edellinen omistaja ei ollut ajanut vanteita mihinkään kanttikiviin tms. Tietenkään en voi olla varma siitä, että vanteet olisivat muuten suorat. Jäi vaan sellainen tunne, että tämä kaveri, jolta renkaat ostin, kohtelee näitä harrastevehkeitä hyvin, joten en epäile yhtään etteikö vanteet olisi siinä kunnossa kuin pitääkin.

Vanteille oli kiepautettu taakse 275/50/15 kumit ja ne on ihan uudet. Edessä on sitten kapoisemmat gummit, 215/65/15 ja nekin uutta vastaavassa kunnossa. Luultavasti eteen tulee vaihettua leveämmät kumit jossain vaiheessa, tai sitten ei. Riippuu vähän siitäkin, että miltä auto renkailla näyttää. Ulkonäöllä on kuitenkin suuri merkitys harrasteautossa. Vanteet ja renkaat vaikuttavat ulkonäköön todella paljon, vain maalauksella on mielestäni suurempi merkitys ulkonäköön.

Reissu meni siis hyvin, Ukko tykkäsi autoilusta ja isäkin sai omaan leluunsa jotain uutta ja näyttävääkin. Emäntäkin oli viihtynyt yksinään, lukenut kirjaa yms.
Huomenna sitten taas hiomaan runkoa, tylsää duunia, mutta pakkohan sekin vaihe on tehdä.