Siis hä, miksen mä ole aikaisemmin kokeillut maalata ruiskulla? Tässä olen tuhertanut vaikka mitä osia pensselin kanssa ja joskus käyttänyt paukkupulloa, mutta koskaan en ole koskenutkaan ruiskuun. No ajattelin kokeilla moista laitetta. Hommasin aikanaan semmoisen muutaman euron paineilmasarjan, jossa oli rengaspainemittari ja muutama muu paineilmavehje, sekä maaliruisku. Ruiskun laatu on ihan varmaan huonointa mitä rahalla voi saada, mutta kokeilla piti maalaamista. Vetelin kompuran pihalle tarkoituksena maalata ruiskulla se syylärinkehikko, siinä ei voi sattua suuria mokia, eihän siitä oikeastaan näy kun se lukkopelti kun se on asennettu paikoilleen.
Se ruisku on semmoinen alasäiliö tyyppinen, halpa lelu siis. Eipä mitään, säädin hieman viuhkaa ja painetta ja sainkin maalin tulemaan aika nätisti. Kokeilin ensin maalata pahvilaatikon kylkeä ja kun maali ei valunut, rupesin suihkimaan sitä kehikkoa. Yllättäen siitä tuli aika siisti, ei valumia ja maalia oli tasaisesti jokapaikassa, eikä aikaakaan mennyt kun muutama minuutti. Pensselillä meni 45 minuuttia. Ruiskun puhdistusta olin jotenkin pelännyt, että se olisi suuri homma, vaan eipä olekkaan.

Hommasta jäi niin positiivinen maku, että hommasin semmoisen yläsäilöruiskun, en mitään Satajet:n ammattivehjettä, vaan semmoisen halvahkon, mutta suhteellisen hyvillä säädöillä varustetun version. Tällä vehkeellä maalasin sitten konepellin sekä toisen lokasuojan sisäpuolelta. Tietty roskaa tuli jonkun verran, kun maalasin osat ulkona. Täytyy sanoa, että olen kyllä pintaan ihan tyytyväinen, ainakin jos vertaa pensselihommiin.
Nyt vähän kaduttaa, että en ole uskaltanut kokeilla ruiskua aikaisemmin, olisin maalannut kaikki osat ruiskulla ja unohtanut pensselit ja paukkupullot lähes kokonaan. No hyvä näin, onhan tossa vielä osia maalattavana.

1248023667_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Konepelti maalattu kertaalleen ruiskulla, ihan ok pinta siitä tuli.

1248023836_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Lokasuoja maalattuna myös sisäpuolelta, loput saa maalari maalata.

1248023728_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ennen kun otin ruiskuhommat haltuun, maalasin konepellin saranat paukkupullolla.

Täytyy varmaan hommata semmoinen juhlateltta tai pressuautotalli tms. systeemi, jonka voisi pystyttää ulos pressun päälle, näin välttyisi suurimmilta roskilta. Saattaapi olla, että rohkenen maalaamaan myös oviaukot sekä ovien sisäpuolet itse. Katsotaan nyt mihin tää innostus johtaa, vai loppuuko tää yhtä nopeasti kun alkoikin.