Kuten jo mainitsinkin, oli mulla edessä käsileikkaus viime viikolla. Alkujaanhan siis pikkusormesta katkesi jänne ja Muhammedin törkeän virheen johdosta pikku operaatio muuttui isommaksi. Viime torstaina kävin siellä leikkurissa, homma kesti muutaman tunnin ja käsi avattiin nukutuksessa, hyvä niin, en olis hirveästi tykänny jostain puudutushommasta.

Alkujaanhan se kirurgi puhui noin 30cm. haavasta, mutta lopulta ihan koko rannetta ei tarttenut avata, vaan varaosajänteeseen pääsi käsiksi tosta peukalonhangasta ja ranteeseen tehdystä pikku viillosta. Siis multahan löytyi sopiva varaosa ihan omasta takaa, ranteessa kun yleensä kulkee kaksi jännettä lihakselta kohti rannetta, niin mulla on joku apinajäänne, eli kolmas jänne. Toi ylimäärinen napsautettiin poikki ja vedettiin peukalonhangasta ulos ja käytettiin korjaussarjana pikkusormen jänteelle.
Lisäksi tossa kädessä oli sitä vittumaista puutumista ja sekin oli lopulta tän jänteen aiheuttama. Siinä vaiheessa kun jänne karkasi tonne kämmeneen, niin jotain lihasnestettä rupes pakkautumaan rannekanavan paikkeille ja se neste puristi sitten hermoa, eli kaikki kipu ja vitutus oli sen terveyskeskuslääkärin ansiota. Kyllä meinaa hieman vituttaa. No tein siitä Muhammedista valituksen, joten katotaan tueeko jotain korvauksia vielä, kipu ja särky sekä kosmeettinenhaitta. Kai tosta saa Suomessakin muutaman euron? Jenkeissä olis varmaan miljoonakanteen paikka?

Ihan aluksi kirurgi kävi piirtelemässä tohon mun käteen jotan merkkejä tussilla, ilmeisesti suunnitteli viillot siinä samalla. Sitten pistettiin vasempaan käteen tippa ja ruiskulla antibiotit suoneen. Hetken päästä kävelin sinne leikkaussaliin, jossa nukutuslääkäri kertoili, että kohta hän pistää nukutusainetta suoneen ja sitten kun naamassa rupeaa tuntumaa kihelmöintiä, niin sitten tulee uni. Mä vaan vastasin sille, että naamaa kihelmoi nyt, joten hyvää yötä.
Kun sitten heräilin siellä leikkurissa, oli oikea käsi piilotettu pirun ison valkoisen tupon sisään, eli ei mitään hajua siitä, miltä hanska näyttää. Kirurgi vaan kertoili kaiken menneen hyvin. Nukutuslääkäri katteli siinä vieressä ja kyseli vointia, kaikki tuntui olevan ihan hyvin.
Sitten tuli sairaanhoitaja kyselemään, että otanko kahvia ja leipää, joo kiitos, tuo vaan. Sitten muistin, kun kaveri oli ollut yksityisellä polvileikkauksessa, niin sille oli annettu konjakkia. Hei, saako täällä konjakkia? Joo, tuonko? Jep, tuo vaan. Kiitos hyvästä palvelusta.

Tuppo poistettiin sitten maanantaina ja toimintaterapeutti teki semmosen tukilastan käteen, joka estää rannetta ja sormia oikenemasta ja näin uusi jänne ei pääse repeämään ennen kun se on kunnolla kiinnittynyt. Sormen päässähän jänne on kiinni luussakin nastalla ja pikkuhiljaa se jänne sitten kiinnittyy sinne kunnolla. Toinen pää on ommeltu katkenneen jänteen päähän. Tätä lastaa pitää pitää nyt 4 viikkoa ja samalla pitää treenata sormia tunnin välein, ettei jänteet jumitu jännetuppeen.
Sitten kun tää lasta lähtee, niin tilalle tulee rannelasta, sitä ei käsittääkseni tartte pitää kuin yöllä. Heti kolmen kuukauden päästä kättä saa rasittaa jo ihan normaalisti.

Eli ilman sen kamelitohtorin virhettä tää käsi olisi jo kunnossa ja pikkurillin päässä olisi pieni, muutaman sentin mittainen haava.


Leikkauksen jälkeen kädessä oli iso harsotuppo, käsi oli todella kipeä. Onneksi lääkkeet oli kohdillaan;)


Tukilasta on aika veikee laitos, Ukko ihastelee isän "pipiä" ja rämppää noita kuminauhoja innoissaan.


Ton pikku haavankautta ronkittiin jänne irti, jänne oli kiinni ton haaleana näkyvän mustelman oikeassa reunassa. Itse jänne vedettiin sitten ranteesta ulos.


Siinä se hanska nyt sitten on, pikkurilli avattu kokonaan, kämmenpohja sekä ranne myös. Rujo ja kivulias operaatio.

Meinaa olla pikkasen hankalaa tää elo kun oikeata kättä ei voi, eikä saa käyttää nyt mihinkään. Pukeutuminen ja kaikki muu normaali toiminta on ihan mahdotonta. No, kyllä tää tästä. Arvet vaan komistaa rumaa, joten katu-uskottavuutta ainakin löytyy.

Suuret kiitokset Ortolääkäreille, tähän asti kaikki mennyt loistavasti!