Nyt on ollut hieman aikaa kysellä osia ja maalausta ym. asioita kun tallille ei kerran itse pääse vielä, niin muutama asia ihmetyttää.

Nyt kun on taantumaa ja lamaa ja vaikka mitä hässäkkää, niin luulisi, että firmat haluaisivat myydä entistä kovemmin. Jotta ihmisillä olisi töitä ja raha liikkuisi. Mistä siis johtuu, että esimerkiksi automaalaamot eivät vaivaudu tekemään tarjousta maalaushommasta? Johtuuko se siitä, että Orangen kanssa joutuisi tekemään ihan oikeasti hieman töitä? Onko maalaamot laiskistuneet niin, että pelkät helpot vakuutusyhtiöiden kolarihommat kiinnostaa? Miksi kukaan ei halua tehdä hommaa, josta saisi olla ylpeä vielä työn valmistuttuakin?
Olen kaikkiaan lähettänyt 6 tarjouspyyntöä Orangen ylimaalauksesta, ainoastaan kaksi vastasi, joista toinen ilmoitti, että homma on sen verran suuri, ettei oikeastaan kiinnosta, mutta voi kyllä tehdä talven aikana jos jaksaa. Toinen tekisi homman kyllä, mutta hinta on kova, johtuen hänen korkeasta ammattiylpeydestä, ei kuulemma viitsi tehdä hommaa "hutiloiden" vaan koko auto pitäisi vetää pellille ym.
Ok, eli neljä liikettä jätti vastaamatta, kun sitten kävin yhdessä näistä, niin lupasi laittaa tarjouksen seuraavalla viikolla, tästäkin on jo useampi kuukausi aikaa.

Ei ole pakko tehdä hommia jos ei kiinnosta, itse en rupea kyselemään tarjouksien perään, jos ei nappaa, niin ei väkisin. Kyllä Suomesta löytyy joku jota kiinnostaa. Näyttää siltä, että velipojan frendi voisi maalata Orangen, katotaan miten käy. Maalarin pitäisi tulla käymään jossain vaiheessa jotta päästään sopimaan asiasta.
Joka tapauksessa auto pitäisi maalata talven aikana, kiinnostaako ketään?

Entäs sitten osakauppiaat? Eräskin lähiseudun varaosakauppa menetti meikäläisessä asiakkaan kun eivät saaneet vastattua tarjouspyyntöön koskien kaikkia moottorin osia, mikä siinä oikeen on, että niihin pirun "yhteydenotto ja tarjouspyyntölomakkeisiin" ei voi vastata? Tutkimukset kertovat, että suurin yksittäinen syy miksi yritykset menettävät asiakkaita on se, että meileihin ei vastata ollenkaan. Jopa kahdeksan kymmenestä meilistä jää noteeraamatta. Nyt on jäänyt tolta lähikylän varaosaputkalta yhden kerran liikaa vastaamatta, kiitos ja näkemiin.

Voi hyvänen aika kauppiaat miten helppoa olisi kasvattaa liikevaihtoa: Vastatkaa vaikka "vastaan kyselyynne mahdollisimman pioan" ja sitten ihan oikeast vastaatte. Olen itse sen verran kusipää, että jos en saa palvelua, niin vaihdan firmaa välittömästi ja lisäksi hiekotan firman toimintaa omalla negatiivisella markkinoinnilla.

Mitenkäs käsi sitten jaksaa? Lasta vaihdettiin rannekkeeseen ja tätä täytyy nyt pitää muutama viikko, kädellä ei saa tehdä edelleenkään mitään ettei se pirun jänne irtoa. Toipumiseen tuli muutama pieni haaste kun leikkaushaavat on arpeutuneet jänteeseen kiinni parista kohtaa ja sormi ei oikene, eikä koukistu tiukasta jumpasta huolimatta. Nyt täytyy yrittää hieroa öljyllä ne arvet irti jänteestä, ei tunnu kivalta.
Parin viikon päästä tapaan kirurgin ja sitten selviää, että millon tennarin kärjet osoittaa kohti autotallia.
Jännä juttu sekin, että näinkin lyhyessä ajassa oikea käsi on surkastunut ihan selkeästi Käsi, eli haukkari, on varmaan 30% pienempi kun vasen puoli ja voimat ihan nollassa. Toivottavasti pääsee pian treenaamaan, hävettää ihan kun käsi on kun jollain viiskyt kiloisella hipillä.


Kauha vaihtui rannekkeeseen jossa on kuminauhavedot edelleen.


Kämmenen ja sormen arvet on kiinnittyneet jänteeseen, auts!

Sain tossa vastauksen huomautukseeni terveyskeskuksen ylilääkäriltä ja mua hoitaneelta kamelitohtorilta. Ylilääkäri pahoitteli asiaa ja oli ohjannut valitukseni kamelitohtorin esimiehelle, tää oli joku vuokrakaveri. Kamelitohtorin vastine oli pääpiirteittäin seuraava: "anteeksi, jänne oli ehjä". Hyvin tutkittu, vaikka ei edes vaivautunut haavaa oikeasti tutkimaan ja hieno diagnoosikin, miksihän mun käsi sitten näyttää joltan Frankensteinin luomukselta jos kerran mitään vikaa ei ollut?

No niin, nyt vaan pitää saada hanska kuntoon, että pääsee taas mukaan normaalirutiineihin, niin kotona, tallilla, salilla ja töissäkin.