Taitaa olla enää muutama pikku juttu jotka pitää suorittaa ennen kun auto on osiensa puolesta maalaus kunnossa.

Takaluukun hitsaukset hioin ja luukku on nyt valmis maalattavaksi, puskurit ym. osat olin hionut jo viime kierroksella.

Vein saranat lasikuulapuhallettavaksi viikko sitten, mutta niitä ei voinut puhaltaa kun osista irtosi maali sen verran suurina lastuina, että laite menisi tukkoon. Eli osat piti hinkata puhtaaksi ihan käsin, jipii! Ei muuta kun rälläkkä, porakone ja Dremel käyttöön ja osia putsaamaan. Kuten voitte arvata, niin ihan hyvää ei noilla välineillä voi saada aikaiseksi. Saranat on täynnä kaikkia pikku koloja, kulmia ja jousia, eikä niihin pääse kunnolla käsiksi. No osista tuli just niin hyvät kun vaan voi.
Pitäis varmaan rakentaa oma "hiekkapuhalluslaite" pienille osille, vanha sementtimylly jonka kyytiin osat voisi heittää pyörimään, myllyyn vaan hiekkaa ja vaikka vanerikansi aukon eteen. Siitä tulisi varmaan ihan toimiva laite?
Samalla putsasin syylärin, tai oikeastaan syylärinkehyksen. En lähtenyt koskemaan itse kennostoon. Kun syyläri oli puhdas, saattoi siihenkin levitellä maalia.
Syyläri tuli mustaksi ja saranat yllättäen oranssin väriseksi. Mustan levittelin ihan pensselin avulla, mutta saranat maalasin spraypullolla. Hiomisen jälkeen putsasin osat vielä silikoonipuhdistusaineella, joten rasvoja ei pitäisi olla pinnassa.


Saranat ja syyläri puhditettuna, valmiina maalattavaksi.


Syyläri maalattuna mustalla Miranolilla, kennosto pitää vielä pestä.


Saranat ennen puhdistamista.


Saranat maalasin pohjamaalilla ennen pintamaalin suihkimista.


Oranssia pintaan, pikku valumat ei tässä haittaa, kunhan maalia on tarpeeksi paksulti pinnassa.

Seuraavana pitää asentaa saranat oviin, ovet paikoilleen ja lokasuojat myös. Sitten auto olisi valmis maalaamoon. Enää puuttuu se maalari joka homman suorittaisi. Muutamalta olen saanut hinta-arvion, tänään tulee yksi katsomaan autoa ja kohta pitäisi tehdä valinta. Valinta perustuu isolta osin hintaan ja odotettavaan laatuun. Olen etsinyt hyvää kompromissia, hinnan ja laadun suhteen. Kuten sanottu, halvalla ei saa hyvää ja hyvä maksaa, tasapainotellaan nyt noiden tosiasioden kanssa.