Mulla oli "virallisena" tavoitteena saada auto maalauskuntoon tässä lomien aikana, no tuo tavoite ei tule toteutumaan. Yksi syy on kovat pakkaset, meillä toi pieni poika nukkuu päikkärit ainoastaan vaunuissa ja ulkona. Nyt kun on ollut kovia pakkasia ei Ukkoa ole voinut laittaa pihalle, talli on ollut sopiva paikka nukkumiselle. Siellä on lämpö nollassa, joten poika viihtyy siellä todella hyvin. Herätessään herra hihkuu vaunuista "tallitonttu", niinpä, Ukko on meidän pikku tallitonttu. Olen muutenkin käyttänyt vähemmän aikaa tallissa loman aikana, perhe tykkää enemmän isännästä kun on välillä kotosallakin. Eli pojan päiväunien aikaan olen ollut tallissa, paitsi silloin kun tallitonttu on siellä tuhistellut päiväuniaan.


Tallitonttu Joulunvietossa.

Mitä sitten pitäisi saada tehtyä autolle ennen maalaamista?

Ihan alkujaan pitää löytää sopiva maalari, ihan perus vaatimukset, hyvä, halpa ja nopea. Tai edes hyvä ja edullinen.
No pellit pitäisi siis saada paikoilleen, sitä ennen piti maalata peltien päädyt ja muut osat joihin maalari ei pääse käsiksi osien asennuksen jälkeen. Lisäksi pitää hitsailla ja viimeistellä osia, jotta peltisepän ei tartte uhrata kallista aikaa moiseen hommaan. Tässä voisi hieman käydä läpi niitä juttuja joita olen tehnyt ja mitä pitää vielä tehdä.

Lokasuojien ja ovien reunat tuli maalattua, mutta esimerkiksi lavan reunat piti hioa hitsaamisen jäljiltä. Homma ei ollut iso, mutta aikaa siinäkin sai menemään kun niitä paikattuja reikiä oli aikasta monta. Puskurit piti myös hioa, niissä oli varmaan sata reikää jotka olin hitsannut umpeen. Nyt kun ne on hiottu, voisi maalata puskurit sisäpuoleltakin, eipähän pääse ruoste raiskaamaan. Väriksi tulee joko oranssi tai musta, ihan sama kun eivät näy minnekkään. Pensseli vaan purkkiin ja maalia sutimaan pintaan, hyvä tulee, tai ainakin just riittävä. Takaluukkuunkin piti hitsata muutama paikka, jotta turhat reiät saa piiloon. Rekkarin ruuveja varten oli reikiä ja sitten muutama muukin löytyi ympäri luukkua.

Sitten niiden peltien asentamiseen, olisinpa tajunnut puhalluttaa ovien saranat aikanaan, niin nyt olisin saanut ne maalattua, mutta enpä ollut tajunnut asiaa. Vein osat lasikuulapuhallettavaksi tohon lähellä olevaan metallipajaan ja saan osat vasta ensi viikolla takasin. Sitten vaan oranssia pintaan ja saranat paikoilleen. Tämän jälkeen saa ovet kohdilleen ja lokarit kanssa. Lokareita mallailin kyllä jo kohdilleen, mutta jostain syystä en saanut alkujaan paikalla olleita shimmejä enää ujutettua kiinnikkeiden väliin, mikähän juttu toikin nyt on. Ehkä pellit ja ovet pitää shimmata vasta maalauksen jälkeen kun esim. helmalistat saa paikalleen, jos niitäkään enää asennetaan. En ainakaan halua niitä vakio peltejä helmoihin, ehkä jätän helmat paljaaksi? Kliini ilme kiehtoo omaa mieltä.


Lokarin kaaretkin piti maalata jo tässä välissä, muuten sisälokaria ei saa paikoilleen.


Oheinen kohta korista näkyy kun avaa oven, joten siihenkin sutaisin oranssin jo tässä välissä.


Hioin puskurin hitsaukset puhtaaksi, loppu viimeistely jää maalarille.


Lavan reunan hitsauksetkin hiottuna.


Peittelin pellillä takaluukussa olevia reikiä, rekisterikilpihän siirtyy muualle.


Muutama muukin takaluukun reikä sai uutta peltiä peitoksensa.

Eipä taas muuta kun touhuamaan osien parissa, kunhan pakkaset hellittää.