Autoa kun ei tallissa näy, niin otin tallissa odottaneen kattopahvin työn alle. Uusi kattopahvi oli hommattu jo aikaa sitten jenkkilästä, mutta olin ottanut sen ilman verhousta kun tarkoitus olisi käyttää samaa sävyä muussakin sisustassa.

Olin jo edellisen Caminon kanssa verhoillut kattopahvin ja muistelin sen olleen aika haastavaa, pahvi kun on joka suuntaan kaareva. Siisti musta kangas löytyi Motonetin valikoimasta, yllätys sinänsä. Liimana oli spray tyyppinen kontaktiliima, hieman helpompi levitellä kun purkki kama, vaikkakin hinta on kovempi. Ensimmäinen yritys meni tietenkin reisille, yhteen kulmaukseen tuli isoja ryppyjä ja se ei oikeen kelvannut mulle.
Ensimmäinen yritys meni metsään siinä, kun yritin pudottaa kankaan kattopahvin päälle, totta kai se oli vähän löysällä ja venyikin hieman kun sitä asettelin kohdilleen, tästä oli seurauksena ne rypyt kulmassa.
Ei muuta kun uusi yritys ja tällä kertaa sain kankaan siliteltyä tyylikkäästi paikoilleen. Toisen version asettelin paikoilleen siten, että laitoin kankaan pöydälle ja kankaan päälle asettelin sitten kattopahvin. Ensin liimasin reunat kiinni ja sitten käänsin pahvin ympäri ja silittelin kädellä ensin kulmat ja sitten venyttelin ja silittelin kankaan pahvin päälle. Käytin apuna myös kuumailmapuhallinta, sillä sai lisää elastisuutta kankaaseen. Tuli hyvä ja lopputulos on kiitettävä, vaikkakaan ei täydellinen.

No tietenkin tästä intoutuneena ajattelin kokeilla myös sisustan listojen verhoilua, olihan mulla ylimääräisiä muoveja tallissa joihin hommaa päsi testaamaan. Onneksi olin just maalannut listat, niin tulipahan tehtyä hyödyllistä duunia. Hommahan käv lopultai aika näppärästi kun vaan asetteli kankaan varovasti kohdilleen ja kämmenellä silittämällä painoi kankaan kiinni muovilistaan. Tossa piti olla vaan tarkkana, ettei tule niitä ryppyjä. Osa listoista oli kyllä aika veikeen muotoisia, joten ihan 100% siistiä tulosta ei tästäkään tullut. Tää ei vaan ole mun juttu, ehkä treenaamalla tulokset paranisi?


Uusi kattopahvi, eli muovi, valmiina työstettäväksi.


Kattoluukkua varten tuli tehtyä reikä, toivottavasti oikeassa kohdassa.


Kankaasta leikkelin sopivan palan ja suihkin liimaa molemmille pinnoille.Onneksi maalasin nää listat juurikin, nyt hieno maalipinta peitetään liimalla, huoh!


Kankaat leikkelin sopivaan muotoon, siten, että kangasta oli tarpeeksi iso pala.


Sitten vaan kangas kiinni listaan, muodot oli mulle vähän haastaviakin.


Onhan nää hienommat kun ne maalatut pinnat, onhan?


Valmiita osia asennettavaksi, vielä kun oppisi kuvaamaan siten, ettei nää aina heilahtaisi.

Nyt vaan odotellaan sitä autoa saapuvaksi, rupea nää pikku puhdetyöt loppumaan ja pitäisi päästä jo kasaamaan Orangea.