Muutama juttu oli vielä tehtävissä sisustuksen eteen ennnen kun saan auton tallille ja pääsen maalaamaan/verhoilemaan kojetaulua.

Sisustaan liittyen sain jenkeistä uudet ovipahvit joku aika sitten. Ovipahvit on sellaiset muoviset yksiosaiset, ilman mitään koristeluja ja verhoiluja. Mustat väriltään eli sopivat väriteemaan.
Muoveissa ei ollut kaikkia tarvittavia reikiä joten jyrsin peilin kaukosäätimelle sopivan kolosen ja kiinnitin kromikehyksen ovipahviin. Tässä vaiheessa muovit oli aika tylsän oloiset ja ajattelinkin laittaa jotkut koristelistat ovipahvin yläosaan, kuten alkuperäisissäkin. Kävin hommaamassa sellaista rullalla olevaa tuninki listaa. Lista oli väriltään mustakromia ja sen sai pätkittyä sopivaksi ja liimattua pahvissa olevaan uraan. Siitä tuli aika komea, tykkään kyllä, ei ole liikaa blingiä. Alkuperäisessä ovipahvissahan on sellaista tylsää mattoa alareunassa, joten jotain kangasta piti saada itsellekkin. Ei muuta kun kovalevystä runko ja siihen liimaamaan pehmustetta. Pehmusteen päälle taiteilin sitten samaa oranssia kangasta mitä löytyy penkeistäkin. Hip hurraa, näyttääpä hienolta ja sointuu hyvin koko auton väritykseen.


Uudet pahvit, joihin istutin mustakromiset listat ja peilin etäohjainlaitteiston rungon.


Alareunaan askartelin oranssit koristepaneelit, runko kovalevyä ja pintaan kangas.


Että sellaiset ovipahvit, ei muuta kun oviin kiinnittelemään.

Penkit olivat jo valmiiksi verhoillut, joten niihin mun ei enään tartte koskea, hyvä niin. Penkin sivulla olevat kromiset koristelistat maalasin kiiltävällä mustalla ja saman värikäsittelyn saivat myös turvavyön ohjaimet niskatuen päällä. Niskatukien sijoittelua täytyy vaan ihmetellä, mitähän jenkkilässä ovat tuumanneet kun ovat päättäneet laittaa ne penkkien reunoille, eikä suinkaan keskelle penkkiä? Ainakin ovat olleet kovasti päissään, ei tommosta kukaan selvin päin muuten suunnittele, eihän?


Penkkien sivuilla olevat koristelistat saivat pirteän mustan värin pintaansa.


Koristelistat ja turvavyonohjurit ruuvattuna paikoilleen.


Penkki koeajossa ja Ukkokin antoi hyväksynnän merkiksi leveän hymyn.

Sitten niihin vastoinkäymisiin, niitähän pitää aina pikkasen olla ettei pääse vaan liian helpolla. Kuten joku ehkä muistaakin, niin verhoilin jo jokunen aika sitten listoja ja kattopahvin mustalla kankaalla. Kankaan olin hommannut niinkin erikoisesta ja laadukkaaksi tiedetystä putkasta kun Motonet. No kangas oli miellyttävä kuosiltaan ja hinta varsin kohtuullinen, kuinkas muutenkaan. Suurimman osan listoja tein yhdestä kangas pakasta, mutta kattopahvin ja pari listaa tuli tehtyä toisesta palasesta. Yllättäen nämä kaksi pakettia olivat eri tuotantoerää ja jälkimmäisessä oli joku mystinen vika joka aiheutti pintakankaan irtoamisen ilman syytä. Kattopahvi rupesi pussittamaan ja roikkumaan ja yhden listan kanssa tuli ongelmat vastaan jo kangasta liimattaessa. Kankaan pohjakangas ja pehmuste tarttui hyvin liimalla, mutta pintakangas jäi lerpattamaan irtonaisena.

No kattopahvin sain korjattu Ketunkulman Miialta hakemallani verhoiluplyysillä, mutta noita paria viimeistä listaa ei voi erillaisella kankaalla verhoilla, tulisi muuten turhan kirjava sisustus. Kattopahvinkin kanssa sai tovin painia, että siihen sai uuden kankaan liimattua. Ensin otin pintakankaan irti pehmusteesta, helppo juttu kun se ei oikeastaan ollut kiinni ollenkaan. Sitten kävin pinnat läpi porakoneella, jossa oli teräsharja kiinni. Lopulta kattopahvissa oli enää pohjakangas kiinni, mutta se olikin niin hyvin liimattu, että jätin sen paikoilleen ja liimasin uuden plyysin siihen päälle. Toivotaan, että se pysyy kanssa kiinni.
Samalla viallisella kankaalla vehoiltiin aurinkolipatkin, mutta ne on onneksi ommeltu kasan, joten pussittamista ei huomaa, ei varsinkaan kun osat on niin pieniä.
Milläs pirulla mä nyt verhoilen noi pari listaa jotka on ilman kangasta? Meinaa pikkasen ottaa kuuppaan, pitääkö tässä nyt ruveta putsaamaan kaikkia listoja vanhasta kankaasta ja verhoilla ne uudestaan plyysillä. Vai oliskohan jossain toisessa Motonet liikkeessä vanhan erän kankaita?


Pohjakangas ja pehmuste liimautuivat osiin hyvin, mutta toi pintakangas irtosi ihan ilman siihen koskemista.


Kattopahvista revin koko kankaan irti...


hioin pehmusteen teräsharjalla pois...


ja korvasin uudella mustalla verhoiluplyysillä.

Että näin tällä kertaa, ensi kerralla uudet kujeet.