Taas se aika vuodesta kun lumi sulaa ja talviuniltaan miehet sekä naiset suuntaavat sankkoina laumoina ihastelemaan kiiltävää kromia ja kuuntelemaan vatsan sekaisin pistävää musiikkia Helsingin Messukeskukseen.

Iltapäivällä pistettiin El Camala tulille ja Ukko sekä kärryt kyytiin ja oranssi keula kohti messukeskusta. Tiet oli vähän märät aamupäivän sateen jäljiltä, mutta iltapäivällä Ukon unien jälkeen ei onneksi vettä sentään satanut. Messukeskus oli tupaten täynnä porukkaa, osa oli taas pukeutunut teeman mukaisesti nahkaan, minihameisiin ja fiftarivehkeisiin, osa oli tietenkin vetänyt kunnon kumarat teeman mukaan. Kukin taapertaa tavallaan ja me muiden seassa.

Jenkkihallissa oli ihan mukavasti uuttakin kalustoa, eli laitteita joita ei ole joka vuona esillä. Muutama vuosi menikin ikään kuin toisto päällä kun tuntui jo vähän siltä, että Suomesta ei uutta kalustoa messuille löydy. Tänä vuona oli selkeästi vanhempaa ajoneuvoa näytillä, taisi olla tämän vuoden teemanakin.

Tuning puolella soi musiikki kovaa kuten aina ja ilmeisesti kaikki paikalla olleet autot oli varustettu Petri Nygordin levyllä, sen verran monta kertaa kuului päivän aikana "Selvä päivä". En tiedä sitten onko tämä harrastaja jo ohittanut jonkun tietyn rajapyykin kun ei meinaa ne musiikkivehkeet ja kymmenet näytöt tuning autoissa. Ehkä em. syystä El Camalassakaan ei ole kun etukaiuttimet, ei mitään kunnon rokkivehkeitä eides suunnitelmissa. Korkeintaan tulee asennettua takakaiuttimet tasapainon nimissä.

Ukko tykkäsi vaaleanpunaisesta rodista ja radio-ohjattavista driftingautoista, no olihan ne radio-ohjattavat aika makeita. Lisäksi messujen parasta antia Ukon mielestä oli rallisimulaattori "helikopteri". Vielä menee pari vuotta ennen kuin Ukko pääsee kyseiseen vekottimeen.


Ukon suosikki messuilla, olihan toi hienosti rakennettu.


Tästä tykättiin molemmat, tyylikkäin osasto messuilla.


Classic Cheyssä oli komeat liekit, punanenkin oli todella intensiivinen.


Vaikka Camalaa ei messuille kelpuutettu, nin onneksi oli edes yksi lajin edustaja paikalla, eikä edes rumimmasta päästä...


VolksVaakki kupuli, Ukko tykkää näistä. Radalle pitäisi näköjään päästä.


"Hei, miten menee", Ukko hakee kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen, isän poika:)

Messut oli ihan positiivinen kokemus pitkästä aikaa, ensi vuona otetaan Ahti mukaan ja jätetään vaimo kotiin. Miehissä liikenteeseen.