Pieni päivitys ennen kun pistetään ajokausi pakettiin.

Ihan hirveästi en ole tänä(kään) kesänä päässyt Camalalla ajelemaan. Isompi projekti, eli kattomuutos ja autotallin katon uusiminen on vienyt energiat, ajan ja jostain syystä myös ajohalut mennessään.

Kesälomalla tuli laitettua autotallin katto uusiksi, sehän vuosi kovalla sateella ja aiheutti vähintäänkin harmaita hiuksia kaljuun päähäni. No vanha pelti purettiin ja tilalle laitettiin uusi bitumikatto. Samalla autotallin katto siirtynee terassin virkaa hoitamaan kun saadaan uusi yläkerta kuosiin. Autotallin katon lisäksi kun laitettiin asunnon katto lihoiksi ja vanhan pulpetin tilalle tulee noin 100m2 lisää tilaa. Autotallin päätyyn tulee isäntäväen makuukammari ja ovi autotallin katolle. Projekti on edennyt nyt siihen pisteeseen, että ikkunat ja terassin ovi uupuu, sadevesijärjestelmä, piipun korotus sekä kattoturvalaitteet tms. viimeistely kesken.


Autotallin osalta katto purkuvaiheessa.


Kun pellit oli purettu, piti vanha pohja oikaista 2*2" puutavaralla. Päälle tuli vanerit.


Oikasuun meni joku 1000 kiilaa, joilla kakkoskakkoset saatiin ede lähes suoraan.

Pahimmillaan vanhaa rakennetta piti oikoa lähes 10cm. Aika heittämällä vanha katto oli tehty, ehkä rakentajalla oli ollut kupla rikki vatupassissa.


Vanerin päälle levittelin itseliimautuvan bitumihuovan. Onneksi löytyy sopivaa materiaalia näinkin loivalle katolle 3° kallistus ei ole mikään hirveän jyrkkä.


Kyllä valmista kattoa kehtaa esitellä, ei priima, mutta hyvä kuitenkin.

Asunnon päälle tuleva laajennus annettiin ulkopuolisen urakoitsijan hommaksi, ittellä ei riittäisi aika, eikä varmaan terveyskään. Olin arvioinut työnmääräksi luokkaa 500 tuntia, eli iltapuhteina homma olisi venynyt turhan pitkäksi.


Tästä se lähti, tukiseinän kohdalta katton viilto ja pelti rullattiin pois. Sitten puurakenteet tieltä pois ja uutta kattoa rakentamaan.


Kantavat seinät nousi osaavien kavereiden toimesta hetkessä ja sitten vaan palkit katolle.


Tänne sitä lisätilaa tulee, päätyyn tulee ovi, josta käynti autotallin katolle, eli terassille.


Sateen varalta piti aina suojauta, olisi pikkasen ottanut kuulaan jos sisälle olisi tullut sadevesi.


Rupeaa laajennuksen muodot jo hahmottumaan.


Viimeistelyjä vaille valmista.

Täytyy vielä kirjoitella kuulumiset Camalastakin, mutta tässä nyt aiheen vierestä "syy" sille, ettei juurikaan ole tullut kirjoiteltua ajokaudesta.