Hain tänään Orangen penkit verhoilijalta. Täytyy kyllä sanoa, että hyvältä näyttävät!

Vein jakkarat tossa muutama viikko sitten Miia Rantalalle, Tarvasjoelle, Turun kupeeseen. Sain vihiä hänestä ja hänen firmastaan Overdriven keskustelupalstan kautta kun etsin aikanaan verhoilijaa. Siellä neitiä kehuttiin taitavaksi ja vieläpä kohtuu hintaiseksi sekä nopeaksi. Eipä muuta kun sähköpostilla lähestymään häntä. Sainkin pian tarjouksen, jonka pohjalta ruvettiin miettimään yhdessä väriteemaa ja materiaaleja. Mustaa ja oranssia, mitäpä muutakaan! Samalla kun penkkejä verhoiltiin, niin istuimiin lisättiin hieman pehmustetta istuinosaan, reisien viereen. Muotoilu on hyvin maltillinen, koska keskituhdollakin voi joutua joku joskus istumaan.
Budjetti kun oli suhteellisen tiukka, niin materiaaleina on istuinosassa oranssi kangas ja musta nahka, muuten penkeissä on käytetty mustaa keinonahkaa. Oranssit tereet tuovat mukavan lisän muuten tummiin istuimiin ja sisustaan. Oranssi ja musta sopii kyllä hyvin yhteen, ei voi muuta sanoa. Mielessä kävi myös istuinosaan oranssi Alcantara, mutta se oli suhteellisen arvokasta verrattuna kankaaseen.

Nyt kun penkit on tallissa, niin ei kaduta materiaalivalinnat yhtään. Kestävät varmasti sen käytön, jolla harrasteauton penkit tulevat olemaan ja mikä tärkeintä, penkit näyttävät todella hyvältä!

Tällä hetkellä Miian verhoomon, AvEm M. Rantala:n kotisivut tuntuvat olevan rempassa, mutta siellä oli fiksun näköisiä referenssejä, joiden perusteella uskalsin odottaakkin hienoa työtä. Toivotaan, että sivut aukenevat pian uudestaan, niin pääsette tutkimaan neidin kädenjälkeä.


Tästä lähdettiin, Camalan beige 50/50 sohvapenkki.


Rugot olivat kunnossa, ryhdikkäät ja ehjät.


Tässä lopputulos, oranssia ja mustaa, ihan niin kuin Orangen maalausteemakin.


Istuinosassa on siis kangasta ja reunat nahkaa, muuten penkit on verhoiltu keinonahalla.


Pisteenä Ii:n päällä on Chevyn "bowtie" ommeltuna niskatukeen.


Lipat verhoiltiin samalla kankaalla kun kattopahvikin, reunaan ommeltiin oranssi tere tuomaan väriä.

Penkkien suhteen mietin useampaakin vaihtoehtoa. Mielessä kävi ajatus mustista erillispenkeistä ja lattiasifteristä, mutta sittenhän olisi pitänyt jättää vaimo kotiin kun olisi lähdetty Ukon kanssa rimpsalle. Ei hyvä vaihtoehto, joten sohva piti säilyttää. Orangen viininpunaiset penkit olivat siistissä kunnossa, väri oli tietenkin väärä. Lisäksi toi 50/50 jako miellyttää enemmän omaa silmää. Orangessa kun oli 40/60 sohva. Kun istuinosaan lisättiin hieman fylliä tuomaan pientä lisätukea, niin penkeistä sai hyvät istua ja kuten sanottu, toi 50/50 jako on hienompikin.

Mitäpä sitten autolle kuuluu?

Ensi viikolla Orangen pitäisi rullata takaisin tallin uumeniin, maalarin kanssa on näin sovittu. Tällä hetkellä kori on hitsttu ja hiekkapuhallettu. Pikkuhiljaa alkaa itse korin värittäminen.


Tässä pieniä "maistiaisia" maalamon suunnalta. (Kuvan on ottanut maalari).

Palataan astialle kun uutta juttua on kerrottavaksi asti.