Poika ja äiti on tällä hetkellä hyvässä kunnossa kotona, minä hoitelen koti-isänä Ukkoa ja hieman talouttakin. Tallille ei ole hetkeen ehtinytkään tämän projektin ja kovien pakkasten ansiosta.

Synnytys kesti kaikkiaan lähes viikon, jonka jälkeen kaveri piti leikata ulos, ei se vaan tahtonut tulla itsekseen ulos. Nythän mulla rupeaa olemaan jo ihan mukavasti apuvoimia tiedossa talliin, vanhempi poika jo tajuaakin jotain autoasioista, uusi tulokas on vaan tissin perään, siinähän meillä on jotain yhteistä poijan kanssa...


4 tippaa, pari sähköjohtoa, lämpövesipullo ja selässä TENS-laite, kyllä näillä pärjää.

Salissa kaikki oli kliinistä ja leikkaus oli nopeasti ohi. Rouvaa pelotti hieman, mutta mielestäni hän oli rauhallisemman oloinen kuin viimeksi. Muutenkin olimme varmaan realistisemmin valmistautuneet leikkaukseen, olihan homma jo tuttua meille Ukon synnytyksestä.
Kello 00:15 poika parkaisi ensimmäisen kerran kun pää oli puoliksi mahasta ulkona. Poika siirrettiin putsattavaksi viereiselle pöydälle, jonka äärelle itsekkin siirryin. Poikaa siistittiin hieman, hänet kapaloitiin ja kätilö siirsi pojan äidin rinnalle. Siinä saivat olla aika pitkään, jonka jälkeen lähdimme kätilön ja pojan kanssa yläkertaan pestäväksi ja mitattavaksi. Tämän jälkeen olisin päässyt pojan kanssa kahdestaan "bondaamaan", mutta hississä kätilö rupesi kuuntelemaan nuoren herran hengitystä. Hengitys oli selvästi pinnallisen oloista ja narisevaa. Kätilö meinasi, että koukkaamme valvontaosaston kautta, jossa hengitystä voitaisiin hieman katsoa tarkemmin ja tarvittaessa imaista mahasta lapsivettä pois. Poika ei oikein tahtonut huutaa, vaikka kätilö sitä toivioikin jotta keuhkot vahvistuisivat ja vesi tulisi itsekseen pois.
Sairaanhoitajat imivät vatsasta nenän kautta nestettä, mutta poika ei silti ruvennut hengittämään vahvasti, joten kuonokopalla painettiin ylipaineella ilmaa keuhkoihin, jotta keuhkorakkulat aktivoituisivat tai jotain vastaavaa. Hetken päästä paikalle kutsuttu lastenlääkäri saapui ja tutki kaveria siinä pöydällä. Hän oli sitä mieltä, että olisi hyvä ottaa poika ainakin yhdeksi yöksi osastolle. Pojalle laitettaiisiin viiksiletkut, joista ilmaa painettaisiin keuhkoihin, lisäksi nenästä laitettiin pieni letku mahaan, josta saataisiin imettyä limaa ja mahdollisesti sinne eksyvää ilmaa pois. Lisäksi laitettiin vielä kanyyli, josta tiputettaisiin antibioottia suoneen.
Ennen kun poika otettaisiin osastolle, hänet putsattiin öljyllä ja sitten mittasimme sairaanhoitajan kanssa herran. Paino oli 3390g. ja pituutta 50cm. Eli hieman lyhyempi, mutta painavempi poika verrattuna isoveli Ukkoon. Terhakka ja virkeä jantteri oli pikku ongelmista huolimatta, isänsä poika ja veljensä veli.


Poika putsattiin ja keuhkoihin laitettiin ylipaineella ilmaa valvontaosastolla. Pieni, mutta pippurinen poika meillä.


Hyvää yötä...

Että tälläinen projekti tiedossa.

Caminoon tulee jossain välissä tilaamani vetoakselit, pääsee sitten vaihtamaan vahvempaa osaa hanuriin. Muutakin pientä osaa tuli Summitilta tilattua, rundari ja uudet pultit taka-akselille.
Vielä pitäisi hommata se lattiashifteri, ehkäpä kokeilen B&M:n Quicksilveriä, jos se sopii mukavasti autoon, niin sillä sitten mennään.

Seuraavaksi tulee kyllä Camalaan liittyvää päivitystä, mutta tähän väliin vähän tämmöistä "hempeetä".