Koska emäntä oli ollut eilen rimpsalla ja Ukkokin yötä mummolla, niin aloittelin johtosarjaan siirtämisen jo aamulla, eli kymmenen aikaan. Normaalisti odottelen talliin menon kanssa siihen asti, että Ukko menee päiväunille.

Olin irroittanut koko johtosarjan sinisestä raadosta ja samaalla kun revin johtoja irti, otin operaatiosta kuvia. Kuvien avulla olisi helpompaa laittaa johtosarja Orangen sisuksiin. Periaatteessa valmiin sarjan siirtäminen tuntui olevan aika helppo homma kun liittimet oli paikoillaan, eikä ne sovi oikeastaan kun omalle paikalleen. Muutaman kerran saatoin turvautua kuviin kun en ollut jonkun liittimen asennosta varma. Olin lisäksi kirjoittanut johtoihin kiinnetettyihin teipin palasiin sen kohdan josta joku liitin oli nykästy pois, helpotti takasin laittoa myös. Sain siirrettyä johdot aika helposti, jonka jälkeen alkoikin pelottaa, että toimiikohan kaikki nyt varmasti kun laitan akun paikoilleen, täytynee huomenna testata asia. Kun oltiin haettu iltapäivällä Ukko kotiin, niin jatkettiin johtoprojektin viimeistelyä, kuten sisävalokatkaisimien asennusta ovenkarmeihin ym. pikku hieromista. Ukosta oli kyllä paljon apua kun se setvi johtojen kanssa.
Samalla kun olin irroittanut johdot sinisestä raadosta, olin myös repinyt tilttiputken matkaan. Maalasin muoviosat mustaksi, jotta väritys olisi sopiva sisustan kanssa.


Tiltti, ei tiltti, kummanhan sitä ottaisi, no tiltti tietty.


Mustaa maalia pintaan, niin johan sointuu sisustaan.


Irroitusvaiheessa otetut kuvat käärmeenpesäsätä auttoivat osaltaan kasausvaiheessa.


Yksityiskohtaisemmista kuvistakaan ei ole haittaa.


Joihinkin johtoihin laitoin teipin, jossa luki paikka josta johto oli nypätty irti.


Sinne ne johdot vaan taipuivat paikoilleen, toivottavasti kaikki toimii.


"Siis mikä tää musta piuha on"?


"Siis maa, mikä maa"? Ei päästy johdosta selvyyteen Ukon kanssa.

Samalla kun tuhrasin värien kanssa, suihkuttelin vinyylispreillä kojetaulun mustaksi. Loppujen lopuksi värjääminen tuntui kaikkein parhaalta ajatukselta. Verhoilu keinonahalla olisi maksanut maltaita, itse en moiseen olisi edes kyennyt vaikka mieli olisi tehnyt kokeilla. Ennen värin suihkuttamista pintaan, putsasin kojetaulun useampaan kertaan silikoonipesulla, eipähän jää rasvatahroja, jotka voisivat aiheuttaa ongelmia myöhemmin. Mun mielestä siitä tuli ihan hieno, ei näytä kyllä yhtään värjätyltä. Kojetaulussa ollut muovinen "jalopuupaneeli" odottaa vielä kohtaloaan, laitetaanko sellaisenaan, vai verhoillaanko oranssila vai mustalla. Täytyy nyt kattoa mitä päähän pälkähtää ja mikä hyvältä näyttää. Kävin hommaamassa uudet 3,5" 2-tie kajuttimetkin kojetaulun vakioreikiin, saattaa olla, että muita ämyreitä autoon ei edes tule. Tekisi mieli hommata joku vanhan näköinen, mutta moderni soitin, mistäköhän semmoisen saisi?


Ensin kunnon puhdistus, sitten vasta väri pintaan.


Kosteana pinta oli vähän laikukas, mutta kuivuttuaan siitä tuli siisti. Vielä kun oppisi kuvaamaan...

Huomenna voisi vetää johdot konehuoneen puolelle, ajattelin siirtää sinisestä kopasta johtosarjan myös sinne. Mitenkähän homma onnistuu kun sinisessä oli nelivalomaski ja Orangessa vaan yhdet lamput? Jospa sen huomenna näkisi ihan itte kun laittaa akun kiinni autoon. Jännittää niin kovasti, että ei meinaa housuissa pysyä.

Ukon kevennys päivään kun otin asentamisen jälkeen oluen, "taas sitä bisseä". Jep jep.